Skip to main content

Kiviharjun palvelutalo

Kiviharjun Palvelutalo on rakennettu vuonna 1993 ja palvelutalon lisäsiipi on valmistunut vuonna 1998. Palvelutalo sijaitsee  keskellä kirkonkylää, vesitornin juurella. Kiviharjussa on 28 vuokra-asuntoa sekä yksi 7 -paikkainen ja yksi 8 -paikkainen ryhmäkoti.

Kiviharjun Palvelutalon asukkaaksi hakeudutaan Kuusamon kaupungin sosiaalityöntekijän kautta.

Palvelutalo tarjoaa asukkailleen turvallista ja kodinomaista asumis- ja hoivapalvelua. Asumismuotona on tuettu palveluasuminen ja ohjattu pienkotiasuminen (ryhmäkodit), joka on tarkoitettu enemmän tukea ja ohjausta tarvitseville asiakkaille. Asiakkaat ovat pääosin ikääntyneitä yksilöllisesti erilaisia tukipalveluita tarvitsevia henkilöitä. Kiviharjun Palvelutalossa on henkilökunta paikalla myös öisin, siten myös öisin turvahälytykset ohjautuvat suoraan paikalla olevalle talon yöhoitajalle.

Kiviharjun palvelutalo

Tavoite

Toiminnan tavoitteena on tarjota asiakkaille turvallinen, kodinomainen asumismuoto, jossa hoivapalvelujen avulla heitä autetaan suoriutumaan päivittäisistä toiminnoista. Palvelun toteuttamisessa huomioidaan asukkaan omat voimavarat ja itsemääräämisoikeus.

Asukkaat ja omaiset ovat mukana palvelujen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Asukkaan, läheisten ja henkilöstön kanssa yhteistyössä laaditaan yksilöllinen palvelu- ja yhteistyösuunnitelma, jossa sovitaan asukkaan palvelujen tarpeesta, tavoitteista ja seurannasta.

Asiakasmaksut

Vuokra-asunnot ovat yksiöitä tai kaksioita. Asukkaat maksavat asunnon neliöiden mukaan määräytyvän vuokran sekä sauna-, vesi- ja turvapuhelinmaksun. Sähkö laskutetaan kulutuksen perusteella. Ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc/kylpyhuone. Näiden asuntojen vuokraan sisältyvät sähkö ja vesi. Turvapuhelimen vuokra peritään erikseen.

Vuokran lisäksi asukkaat maksavat kaupungin määrittelemät ateria- ja palvelumaksun. Asiakkaat voivat ostaa erilaisia tukipalveluja, kuten siivous-, vaatehuolto- ja asiointiapua.

Kaikilla asukkailla on mahdollisuus hakea Kelan asumistukea ja hoitotukea.

Hinnat

Tavallinen asumispalveluyksikkö sekä ympärivuorokautinen asumispalvelu – on hyväksytty kaupungin myöntämän tulosidonnaisen palvelusetelin piiriin

Asuntojen vuokrauksesta vastaa Koillismaan Palveluyhdistys Virve Pätsi p. 050 368 6931

Tavallinen palveluasuminen

Asumisen vuorokausihinta 61,99€ vrk, yöturvalla 82,88€                  Asiakas maksaa tulosidonnaisen maksuosuuden 60,99€/81,88€ sekä +1€, kaupunki maksaa loppuosan maksusta

Mielenterveyskuntoutujat     78,07€                  Vammaispalveluasiakas          78,07€

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Asumispalvelun vuorokausihinta 143,82€/vrk, sisältää ateriat. Asiakas maksaa tulosidonnaisen maksuosuuden.

Mikäli kyseessä pariskunta, josta toinen ympärivuorokautisessa asumispalvelussa, ei ympärivuorokautisessa oleva asiakas maksaa puolet tukipalveluista, sähköstä ja vedestä.

Ateriapäivä yksiköissä 15,20 €/päivä (sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan)

  • aamupala 2,80€
  • lounas 6,30€
  • päiväkahvi/tee pullan kera 2,30 €
  • kahvi/tee/kaakao 1,10 €
  • päivällinen 4,20€
  • iltapala 2,10€

Pyykkihuolto

 • talon kone 9,30€
 • oma kone 6,80€